On-line ISSN:2147-155X

Editörden – Aralık 2012

7 Ocak 2013, Pazartesi, 3:05 | Editörden | 2.148 kez okundu | 0 yorum
Merhaba Sevgili Halk Sağlıkçılar, İki yıldır her ay düzenli olarak yayımlanan bültenimizde halk sağlığı ile ilgili güncel olanı sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Paylaşmanın ötesinde, yaptıklarımız kalıcı bir şekilde arşivlenmiş oluyor. Bir anlamda kurumsal bir hafıza oluşturuyoruz. Hiç şüphesiz, her yayın daha çok kişi tarafında okunmak, daha geniş kitlelere ulaşmak ister. Bu nedenle bültenimizi değişik bir ara […]

Merhaba Sevgili Halk Sağlıkçılar,

İki yıldır her ay düzenli olarak yayımlanan bültenimizde halk sağlığı ile ilgili güncel olanı sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Paylaşmanın ötesinde, yaptıklarımız kalıcı bir şekilde arşivlenmiş oluyor. Bir anlamda kurumsal bir hafıza oluşturuyoruz. Hiç şüphesiz, her yayın daha çok kişi tarafında okunmak, daha geniş kitlelere ulaşmak ister. Bu nedenle bültenimizi değişik bir ara yüzle sizlerle buluşturmayı istedik. Bu ara yüzde her ay yeni yazılar bültene eklendikçe, öncekiler bir aşağıya kayacak. Öne çıkmasını istediğimiz haber ve duyuruları manşet ve sürmanşate taşıyarak, daha fazla okunmasını sağlayacağız. Bültenin yeni yüzüyle ilgili görüşlerinizi üye e-grup üzerinden bizimle paylaşırsanız, seviniriz

 

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve sevgili müdürü Dr Nureddin Özdener’in çabalarıyla Mardin’de halka açık bir çocuk oyun bahçesi “Tütünsüz ortam” haline getirildi. Bu örnek çalışmanın bir başlangıç olmasını ve ülkemize yayılmasını diliyoruz. Haberin detaylarını bültenimizde bulabilirsiniz.

 

16. Ulusal Halk sağlığı Kongresi bu sene Ekim ayında Antalya’da yapılacak. “Sağlığın Geliştirilmesi” ana temasıyla düzenlenecek olan kongrenin birinci duyurusunu bültenimizde görebilirsiniz.

 

Türkiye Halk Sağlığı Dergisinin 2012 son sayısı Aralık ayında yayınlandı. Bu sayıda dördü araştırma makalesi ve biri de derleme olmak üzere beş adet makale yer aldı. Çalışan çocuklarda evde istismar, bir ilde gerçekleşen intihar vakalarının incelenmesi, evli erkeklerde eşlere yönelik şiddet, taşeron sağlık işçilerinin sağlığı ve baz istasyonlarını konu edinen makalelerin ilgiyle okunacağını düşünüyoruz. Derginin Editörden bölümünü bültenimizde bulabilirsiniz.

 

Kasım ayı içinde Türkiye Halk Sağlığı Dergisinin yayınlanma süreci ve okunurluğuyla ilgili olarak bir online memnuniyet anketi yapıldı. Ankete üyelerimiz katıldı. Bu anket ile üyelerimizin dergimizden memnuniyet düzeyinin orta – iyi arasında olduğu tespit edildi. Üyelerin dergi yayın kurulundan en önemli beklentisinin ise “Derginin uluslararası indekslere girmesi” olarak belirlendi. Memnuniyet anketinin detaylarını bültenimizde okuyabilirsiniz.

 

Bu ay bültenimizde değerli hocamız Prof. Dr. Çağatay Güler’in önderliğinde yeni bir bölüm açtık: “Çevrenin penceresinden” bölümünde her ay yeni yazılar okuyacaksınız. Bu pencerinin sizlerin yazılarınızla da hep açık kalacağını umuyoruz.

 

Her ay olduğu gibi bu ay da HASUDER Elektronik Kütüphanesine yeni bağlantılar ve dokumanlar yüklendi. Emek veren arkadaşlarımıza gönülde teşekkür ediyoruz. E-Kütüphanenin giderek daha fazla tıklanması bizim en büyük ödülümüz.

 

E-okul üzerinden Temel Bilişim kurusu başladı. Bu kurs ile katılımcıların online iletişim kurma becerisinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Kursa katılımın yoğun olduğu ve ilgiyle izlendiği bildirilmektedir. Kurs ile ilgili detaylara bültenimizden ulaşabilirsiniz.

 

Bültenimizde yayınlanan yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca her üyemizin bültenin bir muhabiri gibi çalışarak, bültene halk sağlığı ile ilişkili haberleri göndermesini de bekliyoruz.

 

Yeni sayıda görüşmek dileğiyle…

 

Prof.Dr. Erhan Eser

Doç.Dr. C. Tayyar Şaşmaz

Halk Sağlığında Gündem editörleri

 

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.